Onze missie is gebaseerd op 6 waarden

Streven om steeds dichter bij u en uw behoeften te staan, heeft Camber een universum georganiseerd met behoud van de bedrijfscultuur op basis van 6 kernwaarden, de "6 C":

Team

Camber, dat is vooral een geweldig team waarin iedereen zijn job met passie uitvoert en bijdraagt tot het succes van dit op en top Belgische familiebedrijf al meer dan 20 jaar.

Camber

Geschiedenis

2014, Camber viert zijn 20-jarig bestaan. De afgelopen jaren heeft ons bedrijf een sterke bedrijfscultuur en identiteit opgebouwd. Ons bedrijf, dat in 1994 werd opgericht onder de naam "De Kastenkenners”, biedt een full-service: wij ontwerpen kasten, maar ondersteunen de klanten ook bij het eigenlijke ontwerp, de bouw en installatie van “opbergoplossingen" en dit in alle leefruimtes van het huis. Een op maat gemaakte service aldus, van A tot Z. Bij Camber, ontwerpen we verschillende ‘typen’ kasten: niet alleen dressings, boekenkasten, tv meubels, maar ook opbergruimtes voor bureau, slaapkamer, badkamer, garderobe en zelfs TV-meubels opgebouwd rond de schouw in de woonkamer, trapkasten en opbergruimtes verwerkt in het zolderdak. Praktisch uitgeruste meubels, aangepast aan uw levensstijl om zo het opruimen te vergemakkelijken en bij te dragen aan uw comfort. Een netjes opgeruimd huis, is ook meteen een huis dat rust uitstraalt.

Het is om onze waarden nog beter te laten uitstralen dat ‘De Kastenkenners’ vanaf heden Camber noemen. Een naam te danken aan het fantastische teamwerk, en een naam die duidelijk de groei van het bedrijf weerspiegelt: Camber, wanneer vaklieden groot worden!

Onze 6 essentiële bouwstenen, de "6 C’s” vormen de aanleiding van de naam Camber. Een korte, eenvoudige en toegankelijke naam die goed klinkt in alle talen. En laten we niet vergeten dat onze allereerste verkooppunt gelegen was in Ukkel, vlakbij het Bois de la Cambre. In het hart van Brussel, het midden van België, op het kruispunt van alle Europese landen van Europa, in het centrum van de wereld!

Logo & slogan

“Simplicity is the ultimated form of sophistication”

Logo

Door onze naam te wijzigen in ‘Camber’, willen we terugkeren naar onze kernwaarden en ons richten op datgene waar we goed in zijn: specialisten die u met raad en daad bijstaan bij het ontwerp en de realisatie van alle mogelijke opbergoplossingen! De nieuwe naam brengt ook een nieuw logo met zich mee. De oorspronkelijke kleuren geel en blauw ruimen plaats voor de combinatie van grijs (Cool Grey) en oranje (Kalahari); elegant, dynamisch en modern. Het contrast tussen deze twee kleuren weerspiegelt duidelijk onze filosofie: tegelijkertijd bieden wij de creativiteit van een interieurarchitectenbureau en de rigiditeit van een algemene dienst gespecialiseerd in opbergoplossingen aan, dit in combinatie met het technologische precisiewerk van een schrijnwerkersatelier. Naast onze technische kennis en ons streven naar perfectie, is er tevens ons verlangen om u te verleiden en om u plezier, vriendelijkheid en vertrouwen aan te bieden. Wij willen u laten kennismaken met dat harmonieuze en rustgevende gevoel dat men ervaart wanneer alles netjes opgeruimd is.

« More space for your place »

Opbergen is een ‘state of mind’; het op een intelligente en precieze manier inrichten van een ruimte, het benutten van elke beschikbare cm ² en dit met de nodige stijl en creativiteit. Meer dan een kunst, is het een levenswijze.

Camber, een ecologisch verantwoorde onderneming

De kwaliteit van onze diensten zit hem ook in het respect voor uw gezondheid en het milieu.

Camber geeft om uw gezondheid...

Of we nu bij Camber materialen uitkiezen voor ingemaakte kasten, een dressing op maat of een tv meubel op maat, we gaan in de 1ste plaats voor kwaliteit. Daarbij denken we altijd aan uw welzijn. De firma EGGER, een van onze belangrijkste leveranciers, nam onlangs deel aan een wetenschappelijke studie waarbij werd onderzocht hoeveel formaldehyde er vrijkomt uit gemelamineerde panelen. De resultaten van dat onderzoek gaven een emissiegehalte aan van 0,28 mg/m²h. Dat is 2,8 keer minder dan de strengste norm in Europa (0,8 mg/m²h). Dat bewijst dat onze panelen met een zeer hoge dichtheid van uitstekende kwaliteit zijn en geen impact hebben op uw gezondheid en die van onze meubelmakers. Onze panelen van fineerhout en massief hout bevatten helemaal geen formaldehyde. Adem dus rustig in bij uw nieuwe ingemaakte kasten, dressing op maat of tv meubel op maat.

Camber geeft om het milieu...

Ons bedrijf in meubelmakerij en kasten op maat mag zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Dat doen we door een verstandig afvalbeheer, en door een strenge selectie van onze leveranciers en materialen: • Als we moeten kiezen tussen 2 leveranciers, zullen we altijd kiezen voor de leverancier die het meeste belang hecht aan milieuvriendelijkheid. • Alle materialen die we gebruiken, moeten het PEFC-keurmerk hebben. • Een duurzaam beheer van grondstoffen is overigens ééeen van onze voornaamste prioriteiten. Daarom hebben we ervoor gekozen om uitsluitend met de gemelamineerde panelen van EGGER te werken. Dat bedrijf spant zich op ieder niveau van het productieproces in om zijn CO2-uitstoot maximaal te verlagen, en kiest voor de exploitatie van hout als grondstof door in zijn industriële ontwikkeling ook die koers te varen (door duurzame bosbouw te steunen, uitdunningshout en resthout uit zagerijen te gebruiken, productie- en houtresten te verwerken en te recycleren). Daarnaast koopt EGGER bij voorkeur hout in van productieplaatsen in de directe omgeving van de fabriek om het transport over lange afstanden te beperken. Door het hout dat in haar fabrieken binnenkomt voor 100% in een gesloten kringloop te verwerken, is EGGER een voorloper op ecologisch vlak. Het bedrijf creëert zo een ecologisch verantwoord imago voor de productie van materialen bestemd voor de bouw, de meubelindustrie en de binnenhuisinrichting. Daar zijn we niet kieskeurig in. Zowel voor onze opklapbedden als onze zwevende kasten als andere meubelen op maat kiezen we voor duurzaam materiaal.

 1. Duurzaam bosbeheer
 2. De zagerij
 3. Productie en veredeling van houtproducten
 4. Consument
 5. Recyclage
 6. Biomassacentrale

Camber in cijfers

 1. 10 jaar garantie

 2. 15 showrooms waarvan 8 in Vlaanderen, 4 in Wallonië, 2 in Brussel en 1 in Luxemburg.

 3. 2 tot 5 interieurarchitecten per showroom

 4. 100% Belgisch bedrijf

 5. Meer dan 100 medewerkers

 6. 100 tot 300 m² en bijna 20 types opbergoplossingen tentoongesteld.

 7. 22 jaar ervaring

 8. In 2015, meer dan 3700 projecten uitgevoerd

 9. Onze klanten waarderen ons met een score van gemiddeld 9,2/10!