Tip 1 van onze Home Organizer: 3 stappen voor een efficiënte opruimfase

Verzamel uw spullen per categorie

Laten we beginnen met het leeghalen van de opbergkasten. Heeft u (nog) geen kasten? Dan verzamelt u gewoonweg al uw spullen per categorie. Voor de vestiaire bijvoorbeeld, gaat u op zoek in heel uw woning naar kleren en accessoires die in een vestiairekast thuishoren: van de garage naar de zolder, van winterjassen naar zomer jackets,... U herhaalt dit voor al uw kleren en spullen.

Sorteren en beslissen

U heeft alles verzameld ? Dan gaan we nu over naar de sorteerfase: wat houden we bij? Wat gooien we weg? Wat geven we weg?

Een handige tip hier is uzelf de volgende vragen stellen: Is dit voorwerp nog altijd in goede staat? Gebruik ik het minstens één keer per jaar? Zo niet, dan adviseren we om deze voorwerpen weg te gooien of door te geven indien deze niet meer nuttig zijn.

Opbergen en organiseren

Eens deze sorteerfase is afgerond, heeft u een concreter beeld van wat u precies moet opbergen in de kast. U moet dus een specifieke opbergplek kiezen voor elke categorie van voorwerpen en in functie van gebruik: dagelijks of sporadisch.

Denk goed na over waar en wanneer u uw spullen nodig heeft. Als alles z’n eigen opbergplek heeft en de ruimte slim is ingericht, zal een goede organisatie eruit voortvloeien.

De interieurarchitecten van Camber adviseren u graag bij het vinden van de opbergoplossing die bij u past. Zo passen uw kasten zich aan aan alles wat u erin kwijt wilt en niet omgekeerd!

Resultaat? Een opgeruimd huis creëert rust in uw interieur en rust in het hoofd. Dankzij slimme opbergoplossingen op maat wint u plaats, tijd en zelfs energie.Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde Camber showroom.

Ontdek meer over de Home Organizing trend
Lees ook
Bekijk alle artikelen