Speel met nieuwe kleuren en geef uw meubels een make-over

Wilt u de inrichting van uw interieur veranderen, maar uw meubels behouden? Kies dan voor de gulden middenweg en steek uw meubels in een nieuw jasje! Camber reikt u tips en advies op maat aan om uw interieur op te frissen. 

1. Geef uw oude meubels een tweede jeugd

Of het nu om een kast of andere type meubels gaat, wees niet bang en aarzel niet om ze een nieuwe look te geven! Het belangrijkste is dat u uw verbeelding de vrije loop laat en deze kans op een persoonlijker interieur niet laat liggen! Bovendien zijn veel oude houten meubelen gemaakt met degelijke materialen, wat het vrij makkelijk maakt om ze in een nieuw kleedje te steken.

Een andere manier om een meubel te laten herleven, is er een totaal andere bestemming aan te geven. Er zijn veel mogelijkheden, bijvoorbeeld een oude tuinladder die wordt omgetoverd tot een handdoekenrek in de badkamer of tot een decoratieve kleine boekenkast in de woonkamer. Nogmaals, alleen uw verbeelding bepaalt de grenzen! 

2. Vervang uw meubels door nieuwe meubels op maat

Meubels op maat zijn de ideale oplossing om een totaal andere sfeer te creëren en uw interieur een persoonlijke toets te geven. Laat uw creativiteit dus de vrije loop en doe waar u zin in hebt, net zoals wanneer u een oud meubel zou willen opfrissen! Maatwerk biedt u immers een waaier aan bijna onuitputtelijke mogelijkheden. U kunt spelen met verschillende materialen zoals mdf, waarmee u verschillende soorten groeven kunt maken, of uiteraard de kleur(en) kiezen die u het mooist vindt!

Het is een misverstand dat u meubels en kasten op maat achteraf niet meer kunt aanpassen: u kunt ze zeker nog in een nieuw kleedje steken. Bovendien krijgt u bij Camber 10 jaar garantie op al uw meubels op maat. Alle dossiers en plannen worden bijgehouden. Indien u graag een relooking wenst en op voorwaarde dat uw kasten effectief door Camber zelf geplaatst zijn, kunt u dus makkelijk iets veranderen zonder dat alles opnieuw moet worden getekend. Waar wacht u nog op ?

3. Kleur: laat uw meubels tot leven komen

Van antieke tot hedendaagse en van sobere tot designmeubels, een likje verf is de makkelijkste en meest efficiënte manier om ze een tweede leven te geven. Uiteraard is deze regel ook van toepassing op meubels op maat!

Wilt u een andere look voor de kleerkast in uw slaapkamer? Twijfel niet langer! Hebt u er al aan gedacht om een kleur aan te brengen op een kantlijst of ladefront? Of wilt u de deuren vervangen door nieuwe met groeven? Met mdf kunt u niet alleen (her)schilderen ... maar ook de glans wijzigen voor een gelakte of matte afwerking. Of waarom niet kiezen voor houten tinten in plaats van klassieke verf voor een meer chique en gezellige sfeer? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en met maatwerk staat niets u in de weg. Klein maar belangrijk detail: de accessoires voor de afwerking, zoals handgrepen of deurknoppen, zijn doorslaggevend voor de uiteindelijke look van uw meubels.

Kortom, het is mogelijk om een ruimte of meubel een make-over te geven. Wacht dus niet langer en bespreek uw suggesties en verwachtingen met onze interieurarchitecten.

Vraag een gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen