Tips voor de inrichting van uw wijnkelder!

Waar een wijnkelder installeren?

De kelder is niet meer systematisch de favoriete plek voor de inrichting van een “wijnkelder”. Tegenwoordig is dit trouwens eerder een wijnkamer of wijnkast.   

  • De klassieke plek is de kelder

De kelder wordt nog altijd het vaakst gekozen om een wijnkelder in te richten. Wijn is een levend product en dus bijzonder gevoelig voor temperatuurschommelingen. Daarom biedt een ruimte in de kelder de garantie dat uw kostbare wijnen in de beste omstandigheden worden bewaard en kunnen rijpen. Een kelder is dus niet noodzakelijk een akelige plek! Integendeel. Waarom er bijvoorbeeld geen echte degustatieruimte van maken? Die staat garant voor aangename avonden met vrienden of familie in een wel heel speciale omgeving. 

  • De berging, de eetkamer, de gang ...

U hebt geen kelderruimte of u wilt direct bij uw wijnflessen kunnen? Geen probleem. Het is perfect mogelijk om een wijnkast te voorzien op de benedenverdieping of boven. Toch is het raadzaam om vertrekken met grote temperatuurschommelingen en met betrekkelijk intense geuren te vermijden, zoals de keuken. Kies voor een redelijk frisse kamer en een plek waar geen direct zonlicht is, zoals de berging. Er bestaan tal van accessoires en inrichtingsoplossingen om er uw selectie wijnflessen gemakkelijk op te bergen.

Waarom een wijnkamer op maat?

De inrichting van een wijnkamer op maat biedt u de mogelijkheid om elke vierkante centimeter te benutten. De professionals van Camber analyseren eerst uw behoeften en alle beperkingen van de kamer. Daarna werken ze een project uit op uw maat. Ongeacht of u een wijnliefhebber of een echte wijnkenner bent, een mooie wijnkelder geeft elke woning extra cachet. U wilt bepaalde flessen laten opvallen, een hoek optimaal benutten, een ruimte inrichten die specifiek bestemd is voor uw sterke drank, flessen uit verschillende regio’s en dus met verschillende vormen bewaren,... Een wijnkamer op maat is daarvoor de ideale oplossing. Een ruimte op maat biedt ook de mogelijkheid om alle technische moeilijkheden weg te werken. Een ruimte die al uw wensen laat uitkomen!

Een klassieke of een designwijnkelder?

Bent u van plan een design wijnkamer te maken of hebt u liever hout? Er bestaan edele houtsoorten, maar ook materialen zoals gestructureerde melamine van de laatste generatie die heel sterk op echt hout lijken. Het hele jaar door kunnen wegvluchten in een Zwitserse chalet? Dat kan! Hoewel de kleur van hout zelfs in een modern interieur past, kunt u met een designstijl een heel andere en exclusievere sfeer creëren, veel verrassender dan verwacht. Kies voor een kelder die uw persoonlijkheid weerspiegelt.

Maak een afspraak met de architecten van Camber om uw wijnkelder op maat te realiseren!

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen