Een praktische en gezellige inkomhal? Het is perfect mogelijk!

Goed uitgedachte kasten voor de inkomhal

Vaarwel lange, warme zomerdagen. Welkom vallende bladeren, boswandelingen, verkorte dagen en opkomende koude. We halen met z’n allen weer onze jas boven, wikkelen onze sjaal om en trekken onze handschoenen en muts aan als het nog kouder wordt.

Onderschat het belang van je kasten in je inkomhal niet als je wilt vermijden dat jassen en accessoires zich opstapelen en een extreme chaos creëren.

 

  • Zijn je mantels te vochtig om onmiddellijk in de vestiaire te hangen?

Dan kan een (hang)kast met hangroedes handig zijn om uw jassen te laten drogen zodat ze niet in overal in huis moeten rondslingeren.

  • Liggen je mutsen, sjaals, handschoenen en andere seizoensaccessoires lukraak verspreid in huis?

Maak dan gebruik van lades om je spullen in op te bergen zodat ze niet in de weg liggen in de inkomhal. Hangroedes op verschillende diepten kunnen hier ook een ingenieuze oplossing zijn om bijvoorbeeld sjaals snel en gemakkelijk terug te vinden.

 

  • Je vertrekt nooit zonder cape of hoed?

Werk met haakjes of een legvlak dat groot en hoog genoeg is om ze ordelijk en mooi op te bergen!

  • Je raakt al eens je sleutels kwijt en je hebt moeite om ze terug te vinden?

Dan kan een open nis in uw vestiaire of een kastruimte een goede oplossing zijn. In een kleine lade met mooie doosjes in massief hout kan je netjes je portefeuille en andere kleine zaken uit uw zakken kwijt.

Perfect geoptimaliseerde ruimtes

Is uw inkomhal eerder beperkt qua ruimte en ontbreekt er plaats om een vestiaire te installeren? Heeft u er dan al eens aan gedacht om de ruimte onder uw trap te benutten? Met een ontwerp op maat kunt u de kleinste cm2 optimaal benutten en “verloren” ruimtes een nieuwe functie geven. Voor elke inkomhal bestaat een gebruiksvriendelijke inrichting. Dankzij een kast op maat kunt u ook kasten onder een schuin dak zetten en harmonieus laten integreren in de rest van uw interieur.

Een gezellige inkomhal …

Seizoensveranderingen hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Het is belangrijk om je thuis goed te voelen en om je te ontdoen van alles wat je geest onnodig belast. Door je inkomhal uitnodigend en sereen te maken, kan je innerlijke rust creëren.

Houd bij de inrichting van je vestiaire rekening met de kleinste details. Kies bijvoorbeeld voor een of meerdere lades met compartimenten of laat u verleiden door grote, glijdende bakken van massief hout in uw schappen om uw accessoires in weg te moffelen. Aarzel niet om kleurtinten te gebruiken die bij uw persoonlijkheid passen: zowel voor de muurverf, de decoratiestukken als de meubels in de gang. Zo kunt u de binnenkant van een nis, de voorkant van een lade of een kastdeur een andere kleur geven. In een kleine ruimte mag alles!

… op maat van het hele gezin

De kinderen komen thuis van school en hun schoenen slingeren opnieuw rond in uw inkomhal of garage? Integreer in uw kast een uittrekbaar legvlak voor de laarzen en dat probleem is voorgoed verleden tijd. Een andere mogelijkheid is een muurhaakje op kinderhoogte om hun boekentas aan te hangen, een hangruimte en enkele legvlakken waar ze gemakkelijk bij kunnen. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw kleuter leren om zijn jas en schoenen op de juiste plek te zetten. Ook een zithoekje kan handig zijn om schoenen uit te doen. U installeert gewoon lades onder de zitbank voor extra opbergruimte.

Met een vestiaire op maat, uitgedacht door de interieurarchitecten van Camber, komt u in alle rust thuis.

Vraag je gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen