Een gang inrichten en de ruimtes optimaal benutten

Laat de decoratie en de inrichting van uw gang niet langer achterwege! Deze plek in huis wordt het vaakst gebruikt, maar wordt tevens het slechtst benut. Maak optimaal gebruik van de ruimte die er is. Dit kan immers een echte impact hebben op de beschikbare plaats in uw leefruimtes. Op maat ontworpen meubels bieden extra opberguimte, iets wat altijd mooi is meegenomen.

1. De mogelijkheden van een vaak onvoldoende geoptimaliseerde ruimte in onze woning

Gangen zijn voor veel mensen slechts neutrale doorgangen die enkel dienen om van de ene ruimte naar de andere te gaan. De gang vormt vaak een verwaarloosd onderdeel van de woning, zowel wat betreft de decoratie als het nut van de ruimte.

Sommige gangen bieden nochtans veel praktische mogelijkheden en het is wel degelijk nuttig om ze te optimaliseren zoals elke andere ruimte in huis. Waarom zou u de ruimte in een gang tussen een kamer en badkamer bijvoorbeeld niet benutten door er een kleerkast op maat te zetten? Of waarom zou u geen dressing of boekenkast op de overloop installeren om plaats te winnen in uw slaapkamer of woonkamer? 

2. Maak er een praktische en mooie plek van

Functionele gangen...

Uw gang nieuw leven inblazen, dat is de voornaamste reden om hem te optimaliseren! Niets is daarvoor beter geschikt dan praktische opbergmeubelen die uw gezinsleden elke dag kunnen gebruiken. Met goed uitgedachte en ingedeelde meubels in uw gangen wint u elders plaats en krijgt u automatisch meer ademruimte in uw leefruimtes. Op een overloop die onvoldoende diep is voor een klassieke kast met hangroedes zijn korte uittrekbare hangroedes en slim geplaatste haken een concrete mogelijkheid om deze aanvankelijk nutteloze ruimte te optimaliseren. 

... met karakter!

Bovendien kunnen zo'n opbergmeubels een esthetische functie hebben. De simpele aanwezigheid van meubilair kleedt een gang natuurlijk aan, maar er kunnen ook decoratieve nissen worden voorzien voor fotokaders of andere voorwerpen die u in de kijker wilt zetten!


Daarbij komt nog dat het een slimme en vooral leuke keuze blijkt te zijn om op smalle en krappe plaatsen te spelen met optische illusies. Daar zijn geen toverkunsten voor nodig, maar wel een speels gebruik van afmetingen, kleuren en spiegels om te goochelen met het gevoel van diepte en ruimte in uw gangen!

3. Maatwerk: geen verloren ruimtes meer!

De afmetingen van de gang zijn in elke woning anders, maar zijn doorgaans lastig. Een gang is immers vaak te lang, te breed of niet hoog genoeg waardoor slechts weinig meubels uit de winkels geschikt zijn voor de grillige vormen ervan! In zo'n bijzondere ruimte is het van essentieel belang dat elke vierkante centimeter wordt benut. Daarom blijkt maatwerk met zijn waaier aan oplossingen de beste optie! 

Alle mogelijkheden overwegen

Met maatwerk wordt alles mogelijk. Een boekenkast die met haar hele lengte een muur bedekt. Een handige dressing aangepast aan die smalle doorgang die u maar niet geoptimaliseerd krijgt. Hangende opbergmeubels voor een zwevend effect in uw gang en gebruiksvriendelijker schoonmaken. En als uw gang breed genoeg is, kan een gezellig zitbankje met grote lades onder het zitvlak uiteraard ook een optie zijn!
Kortom, breek u dus niet meteen het hoofd over de afmetingen en concentreer u op wat u echt wilt. Onze interieurarchitecten zorgen voor de rest!
 

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen