Enkele tips voor de inrichting van uw slaapkamer

De multifunctionele slaapkamer

  • Een mooi en praktisch hoofdeinde

Het hoofdeinde kan verschillende functies hebben en toch mooi zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld twee ruimtes creëren. Hoe? Aan de ene kant kan het hoofdeinde getransformeerd worden tot zitgedeelte of toilettafel. Aan de kant van het bed kan het hoofdeinde zowel in de hoogte als aan de zijkanten worden benut. Dankzij een tafeltje, nis of lade langs de kant van het bed kunt u er boekjes, kadertjes of andere decoratiestukken neerzetten. Dat is een slimme én esthetische oplossing. Eigenlijk is een hoofdeinde een perfecte opbergruimte.

 

  • Een boekenkast met een tv

Voor velen is de televisie onmisbaar geworden in de slaapkamer. Een tv-toestel dat mag opvallen, of toch liever subtiel verwerkt achter een schuifdeur? Het is allemaal mogelijk. Zo’n kast op maat beantwoordt aan al uw wensen. Of leest u graag op andere momenten een boek in bed? Wat dacht u dan van een multifunctionele wandkast - tv-meubel en boekenkast tegenover het bed? Hebt u eerder een kleinere ruimte, dan kunt u ook opteren voor een nis, waarbij uw televisie in de kast wordt geïntegreerd.

 

Een warme plek waar u zen wordt

De slaapkamer moet een warme plek zijn waar u zich geborgen voelt, maar tegelijkertijd ook een plek waar u tot rust komt en helemaal ‘zen’ wordt.

  • Inrichting van de wand achter het hoofdeinde voor een echt cocon-effect

Kastruimte rond uw bed creëert in de eerste plaats een cocon-gevoel. Het is niet alleen gezellig, maar ook functioneel. Wat wilt u nog meer? Als u de volledige wand zo optimaal mogelijk wilt benutten, is maatwerk zeker een goed idee.

  • Opbergruimte en kleuren voor een zen kamer

Rust zorgt voor orde en vice versa. Als u tot rust wilt komen na een lange werkdag of als u het verdiend heeft om eens goed uit te slapen tijdens het weekend, moet uw slaapkamer ordelijk zijn. Hoe begint u daaraan? Probeer zoveel mogelijk plek te benutten met functionele meubels waarin u spullen kunt opbergen die anders onnodig veel ruimte in beslag nemen. Werk met neutrale en warme kleuren, zoals wit, hout- of grijstinten. Zo creëert u een warme, tijdloze kamer.

 

  • Afgeronde legvlakken

Verkiest u afgeronde hoeken boven hoekige lijnen in uw slaapkamer? Dan kunt u werken met afgeronde legvlakken langs de kast. Daarop kunt u verschillende decoratiestukken zetten, of boeken, juwelendoosjes… Zo krijgt uw kast een luchtiger uitzicht.

Een zolderkamer ingericht als slaapkamer

Een zolderkamer inrichten is tegenwoordig een echte trend. Het is de perfecte manier om de totale ruimte van de woning zo optimaal mogelijk te benutten. Uw slaapkamer krijgt pas de allure van een echte “Master Bedroom” als u de ruimte compleet en harmonieus inricht. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk plaats verspilt. Er zijn mogelijkheden genoeg om ruimten onder een schuine wand in te richten. Ontdek hier onze 5 tips om uw zolderkamer slim in te richten .

  • Splits de ruimte op om een multifunctionele plek te creëren

Een zolder is vaak vrij ruim en daarom uitermate geschikt om op te splitsen. Op die manier kunt u verschillende ruimtes in eenzelfde vertrek creëren, bijvoorbeeld: een werkruimte, een zithoekje, een ontspanningsruimte of zelfs een dressing. Zo kunt u de ruimtes afbakenen met behulp van kasten op maat, een boekenkast of een meubelstuk als het bedhoofdeinde. Deze oplossingen vormen zowel functionele als esthetische scheidingswanden.

Fantaseer niet langer over uw ideale slaapkamer. Neem contact op met het Camber-team om uw dromen om te zetten in realiteit!

Vraag advies aan onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen