TV reportage: de droombibliotheek van elke schrijver

Een eigen bibliotheek op maat! Welke schrijver droomt er niet van? Marc Buelens, auteur van ‘Het Brussel Syndroom’, laat ons binnenkijken in zijn woning met als pronkstuk zijn eigen Camber droombibliotheek.

“10 jaar geleden kocht ik dit huis samen met mijn vrouw en het was liefde op het eerste zicht. Het licht, de ruimte en het zicht op het polderland, voelden meteen vertrouwd aan. Helaas sloeg het noodlot toe en is mijn vrouw overleden. Ik had het niet makkelijk en wist niet of ik hier kon blijven wonen. Om verder te kunnen moest ik dit huis opnieuw naar mijn hand zetten, moest het mijn eigen accent krijgen. En zo begint het verhaal van mijn eigen droombibliotheek”, vertelt eigenaar Marc Buelens.

Een opbergplekje voor al mijn boeken

Een eigen plekje voor al zijn boeken, dat was de wens van de klant en dus ging hij samen met de interieurarchitecte van Camber aan de slag. Het idee was om de ruimte te herdefiniëren met een grote boekenkast volledig op maat van het plafond tot aan de grond, een muur vol boeken. Een ladder mocht ook zeker niet ontbreken, want reeds als kind droomde schrijver Buelens van een boekenkast met een ladder. En zo geschiedde...De Camber bibliotheek van Marc Buelens is er één geworden om bij weg te dromen: een volwaardig decoratief element, functioneel en esthetisch waarin hij al zijn boeken kan uitstallen. De hoekjes en de kantjes aan de gordijnen werden mooi weggewerkt dankzij de elegante en creatieve oplossingen van Camber.

Een inbouwkast voor extra opbergruimte

Naast de bibliotheek had de schrijver ook gevraagd om een inbouwkast te ontwerpen, een kast die volledig opgaat in het strakke witte interieur. De interieurarchitecte heeft gekozen voor een « tip-on » systeem, waarbij het volstaat om lichtjes op de deuren te drukken. Wat het ordenen heel wat makkelijker maakt wanneer u de handen vol hebt.

Een nieuwe werkplek dat aansluit bij het interieur

Na al dat lezen, moet er natuurlijk ook nog geschreven worden. En dat doet schrijver Buelens bij voorkeur aan zijn bureau, dat er binnenkort wel eens volledig anders zou kunnen uitzien. Zo vertelt hij: “Mijn bureau is belangrijk voor mij, ik breng er veel tijd door en heb dus een heel specifiek idee over hoe mijn werkplek eruit moet zien. Zo heb ik bijvoorbeeld veel plaats nodig, wil ik als het ware 20 boeken kunnen openleggen naast me, maar wil ik tegelijkertijd niet dat mijn werkplek de volledige leefruimte inneemt. Ook wil ik naar de velden kunnen kijken en wil ik dat mijn bureau mooi aansluit met de rest van het interieur.”

Dat klinkt als een nieuwe uitdaging voor Camber, die ze met veel plezier aangaan en samen met de schrijver het beste ontwerp op maat zullen uitdenken om ook zijn bureau nieuw leven in te blazen.

Contacteer onze interieurarchitecten
Lees ook
Bekijk alle artikelen