TV reportage: een nieuwe kamer creëren met kasten op maat

Dit gezin verwachtte hun tweede kind, maar had maar twee kamers. Ze hadden echter een mooie ruimte boven die nog niet ingericht was. Deze onbenut laten, zou zonde zijn want dit is voor hen de mooiste ruimte van het huis.

 “Maar hoe begin je aan zo’n project? Ga je met platen of muren werken? Wij hadden hier absoluut geen idee van. Toen zijn we op zoek gegaan naar een partner die van deze ruimte een nieuwe kamer kan maken. Camber is dan met het idee gekomen om met kasten te werken en met die kasten een nieuwe ruimte te maken. We vonden dit een fantastisch idee.”

Een asymmetrische bibliotheek

De man droomde van zijn eigen bibliotheek. Er werd gekozen voor asymmetrische legvlakken om de boekenkast een dynamische look te geven. De combinatie van open en gesloten delen geven de bibliotheek dat extra cachet en maken er een echte eye-catcher van.

“Mijn man droomde van een mooie bibliotheek en ik had graag een dressing. Het project is een mooi compromis geworden tussen onze beide wensen.”

Een dressing voor haar

Een van de wensen van mevrouw was om een dressing te hebben in haar nieuwe slaapkamer. Dankzij maatwerk werd elke centimeter onder het dak optimaal benut en is elke hoekje een opbergruimte geworden. Mevrouw koos voor een open dressing met veel hangroedes om haar bloesjes op te hangen. Daarnaast zijn er ook legvlakken voorzien om haar pulls, T-shirts en handtassen op te bergen.

Een nieuwe slaapkamer op maat

Voor het koppel was het belangrijk om het loftgevoel te behouden van de ruimte. Hiervoor bedacht de interieurarchitecte een schuifdeur die de verbinding maakt naar de slaapkamer. Bovendien is de slaapkamer slim ingericht doordat de diepte achter het bed werd benut voor extra opbergruimte zoals reiskoffers of andere spullen. Want we hebben altijd meer spullen dan we denken!  

 

3D-tekeningen dichtbij de werkelijkheid

“Het was spannend afwachten hoe de ruimte er finaal ging uitzien. Maar we waren ontzettend blij met het eindresultaat.”

Het koppel was natuurlijk razend benieuwd hoe de inrichting er ging uitzien. Dankzij de voorgestelde 3D-tekeningen konden zij zich de inrichting van de ruimtes al wat beter voorstellen. En het resultaat mag er zijn!

"De interieurarchitecte heeft onze vraag heel goed begrepen en heeft er heel tof project van gemaakt."

En u? Hoe wilt u uw woning inrichten?
Aarzel niet om onze showrooms te bezoeken voor een gesprek met onze interieurarchitecten of om een offerte aan te vragen!

Vraag een vrijblijvende offerte
Lees ook
Bekijk alle artikelen