Voor en na: dressing op maat op zolder

Mevrouw en mijnheer borgen hun kledij al jaren op zolder op, in deze ruimte onder het dak. Deze ruimte werd echter niet benut zoals het hoorde en alles slingerde er rond. Om hen een gedetailleerde oplossing op maat voor te stellen, ging onze interieurarchitecte Sarah ter plaatse om deze ruimte onder het dak op de zolder op te meten en te analyseren. Die is trouwens via een kleine doorgang met een slaapkamer verbonden.
 

Opbergruimte voor het hele gezin

Het echtpaar wilde graag een dressing die aangepast is aan de afmetingen van deze zolder onder het schuine dak zodat mevrouw, mijnheer en hun zoon er al hun spullen zouden kunnen opbergen. Voor een volledige beleving en een totaaloverzicht van hun garderobe in 270° ontwierp Camber een dressing in U-vorm volgens het principe van een inloopkast. Dit is een volledig aparte open ruimte waarin iedereen zich in de dressing ruimte kan bewegen.

De dressing bestaat onder meer uit hangroedes voor mevrouw en mijnheer, legvlakken voor de opgevouwen kledingstukken, uittrekbare haken om de outfit van de dag op te hangen, een dassendrager voor mijnheer en nog enkele lades met compartimenten voor de accessoires. Bovendien is er gekozen voor schuifdeuren met spiegels, ideaal dus om uw outfit te bewonderen én om de ruimte optisch te vergroten. Een handige en mooie tip!

De ruimte optimaliseren

Voor dit gezin was het belangrijk dat elke beschikbare cm² in deze ruimte onder het dak op zolder optimaal werd benut. Die lijkt door het zeer sterk hellende dak immers moeilijk in te richten.

Maar dat is buiten de expertise van Camber gerekend! Door via de dubbele diepte gebruik te maken van alle beschikbare ruimte om uw accessoires en minder vaak gedragen kleding achteraan op te bergen, krijgt u vooraan meer plaats om uw favoriete kledingstukken op te hangen. Helemaal achterin wordt extra opbergruimte gecreëerd achter een systeem met schuifpanelen, om ook hier elk hoekje van de ruimte te benutten.

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen