Voor-na: een hippe werkplek op zolder

Tegenwoordig werken mensen steeds vaker thuis. Dat heeft veel voordelen, maar toch is het niet altijd evident om een goede werkplek te creëren. Beschikt u niet over een aparte bureaukamer maar wel een leegstaande zolder? Dan is de oplossing een make-over van uw zolder! Onze teams gingen aan de slag met een lege zolder onder een schuin dak en het resultaat mag er zijn: een praktische en fijne werkruimte, en dit helemaal op maat. Maar hoe creëert u nu precies zo’n bureau waar chaos geen plaats heeft? Lees hieronder hoe onze teams te werk gingen.

Hélène, interieurarchitecte bij Camber bekeek samen met de klant hoe ze er een ordelijke maar ook gezellige werkruimte van konden maken. Aangezien ze er heel wat uren en dagen doorbrengt, is een aangename werkplek dus een absolute must.

1. Zorg voor opbergruimte

Mappen, documenten, kranten, boeken, printer, computer,... Al uw werkmateriaal stapelt zich al snel op en verandert uw bureau in een ware puinhoop. Rommel mag dan misschien de creativiteit stimuleren, belangrijke beslissingen neemt u toch beter achter een goed opgeruimd bureau. Hélène raadde haar klant aan om kasten met voldoende lades uit te rusten te en om minimum 33 cm tussen de verschillende legvlakken te voorzien, zodat de mappen en documenten makkelijk geordend kunnen worden. Zo vermijdt u dat uw bureau één grote rommelboel wordt. En een handige opbergoplossing voor de printer? Voorzie een uittrekbaar legvlak onderaan om uw printer op te plaatsen en zo uit het zicht te houden.

2. Maak het uzelf gemakkelijk

Als er een plek is die snel rommelig wordt, dan is het de bureaulade wel. Balpennen, paperclips, post-its,… Vaak ligt alles door elkaar. De tip van Hélène? “Gebruik lades met vakverdelingen. Zo blijven uw bureaubenodigdheden netjes opgeruimd en overzichtelijk.”

3. Laat het licht binnen

Licht is ontzettend belangrijk als u een nieuwe ruimte inricht. Een belangrijke tip is alvast om de bureau in het midden van
de kamer te zetten. Zo creëert u niet alleen meer opbergruimte, maar u maakt ook gebruik van het natuurlijk licht dat door het  raam naar binnen valt. Daarnaast zorgt de ingebouwde ledverlichting voor comfort én schoonheid. Door de decoratieve verlichting in de open wandkast, zet u uw interieurspullen en  boeken op een simpele manier in de kijker.

4.  Schep sfeer

Tenslotte koos Hélène ook voor kleine, kleurrijke toetsen die de ruimte wat extra cachet geven. Hier is er gekozen voor  kleine gelakte deurtjes in het  geel. Dat zorgt voor wat vrolijkheid en het gaat ook perfect samen met de andere gekozen afwerkingen van de kast en de vloer.

Vraag uw gratis offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen