Voor & na: een speelse inrichting op kindermaat

Sarah woont samen met haar man en drie kleine jongens in een huis. Dit gezin was op zoek naar meerdere oplossingen op maat van de kinderen. Sarah is gek op decoreren en wilde dan ook dat de nieuwe kasten de Scandinavische stijl van haar interieur alle eer aandeden.

Met haar vraag naar creatieve opbergruimte vond Sarah haar weg naar Camber. Nikki, interieurarchitecte bij Camber, kwam ter plaatse om alles op te meten zodat ze Sarah en haar gezin een gedetailleerd plan kon voorleggen. Zo gezegd, zo gedaan. En het resultaat mag er zijn!

Organisatie in de vestiaire

Alle ouders weten dit: de kinderen klaarmaken voor school kan al snel uitdraaien op een veldslag. Het kan een echte uitdaging zijn om tijdig alle jassen, mutsen en handschoenen van elk gezinslid te vinden om vóór het rinkelen van de schoolbel aan te komen!

Maurice, de kleinste van het gezin, moest ook makkelijk de deuren van de vestiaire in de inkomhal kunnen openen en kunnen rondlopen in een veilige omgeving zonder gevaren. 

Onze interieurarchitecte Nikki liet haar creativeit de vrije loop. In tegenstelling tot een klassieke gesloten vestiairekast ontwierp ze een kast met open en gesloten elementen. Enerzijds bedacht ze een ruimte met hangroedes, open naar boven toe en speciaal uitgekiend om de jassen van de kinderen en mama’s handtas binnen handbereik te brengen. Daarnaast bedacht Nikki een laag opbergmeubel voor de schoenen en andere accessoires dat ook als zitbankje kan dienen voor de kinderen wanneer ze hun schoenen aantrekken.

Om de toegang tot de kastdeuren en lades makkelijker te maken, stelde Nikki voor om een ‘tip-on’-openingssysteem te plaatsen. Geen handgrepen, gewoon eventjes drukken! Een praktische en veilige oplossing voor de kinderen en een stijlvolle en minimalistische look voor de ouders!

Maar dat is nog niet alles! Nikki wou de inkomhal ook speels maken.  “Nikki kwam op het creatieve idee om een zitbank te ontwerpen met drie lades eronder: elke lade met een ander kleur. Zo hebben mijn zoontjes elk hun eigen lade waar ze hun spullen kunnen opbergen en terugvinden. Als dat niet praktisch is!”

 

De kamer van Maurice                                                                                                  

Sarah dacht dat de kamer van Maurice moeilijk in te richten zou zijn door het schuine dak op zolder. Dankzij het maatwerk van Nikki was Sarah echter snel gerustgesteld :

“Nikki stelde voor om een bureau met een gesloten dressing te combineren. Ze liet ook enkele legvlakken open, zodat ik er decoratie kan plaatsen en dus wat meer speelsheid kan toevoegen aan de kast. Het blauwe hangbureau vormt in combinatie met de blauwe achtergrond van de kast een samenhangend geheel. Ik was erg blij met dit voorstel en ben super tevreden over het eindresultaat. De kinderen vinden het er geweldig om te spelen!”

Dieter en Jonas, meubelmakers bij Camber, hebben het project tot een goed einde gebracht.

Doe zoals Sarah! Aarzel niet om een beroep te doen op de oplossingen op maat van Camber en optimaliseer uw interieur op maat van uw wensen!

Vraag uw gratis offerte hier
Lees ook
Bekijk alle artikelen