Voor-na: zolder omgetoverd tot een stijlvolle leefruimte!

Wij willen graag in de kijker zetten hoe wij een resultaat op maat leveren dankzij een service op maat. Lees en bekijk hier hoe het Camber-team een zolder heeft omgetoverd in een echte multifunctionele leefruimte voor het hele gezin!

Een nauwe samenwerking tussen de Camber interieurarchitect en de klant

Marc en Victoria wilden hun zolder, die tot dan toe ongebruikt was gebleven, al langer renoveren. Ze moesten dus van nul beginnen! De uitdaging van het project was dus de zolder omvormen tot een nieuwe stijlvolle én praktische leefruimte.

“De kinderen worden groter en wij wilden hen een aparte ruimte geven waar ze kunnen studeren of ontspannen. De prachtige ruimte op zolder werd helemaal niet benut. Met deze renovatie wilden wij de kinderen in huis een nieuwe leefruimte geven die helemaal van hen is”, aldus Marc.

Astrid, de interieurarchitecte van het project, kwam ter plaatse en begreep snel dat de inrichting van deze ruimte een pittige uitdaging zou worden. Door de ligging onder een schuin dak, de zichtbare balken en de vele hoekjes is dit geen gemakkelijke ruimte om te transformeren. Maatwerk was dus de enige oplossing!

Daarnaast overlegde Astrid ook met onze klanten hoe zij graag de ruimte wilden inrichten. Haar idee was om er een studio als multifunctionele ruimte van te maken. Stijlvolle strakke kasten, maar toch praktisch ingericht. Na het eerste bezoek nodigde Astrid Marc & Victoria uit in de showroom om de 3D-plannen van de ruimte te tonen. Zo konden ze zich het project beter voorstellen en konden ze ook de kleuren, materialen en afwerking kiezen.

“Wat we leuk vonden aan de 3D-plannen, was dat we concreet konden zien hoe de ruimte er met alle kasten ingericht zou uitzien.”

Het leveringsteam in aantocht

Niets is leuker dan de Camber-vrachtwagen te zien toekomen en te weten dat de kasten weldra worden geplaatst!

Nadat onze planning contact had opgenomen met de klanten om een geschikte datum en tijdstip te bepalen, kwam het leveringsteam langs met al het materiaal.

“Toen de kinderen de vrachtwagen met het oranje Camber-logo zagen aankomen, waren ze zo door het dolle heen dat ze in de vrachtwagen wilden stappen en de medewerkers zelfs wilden helpen uitladen. Daarna konden ze alleen maar vol ongeduld wachten op de plaatsing van de kasten!”, vertelt Victoria lachend.

Nauwkeurig werk door onze meubelmakers

Onze ervaren meubelmakers Pierre en Julien lieten zich op deze zolder niet afschrikken door de balken, de vele hoekjes en het schuine dak en werkten ontzettend nauwkeurig om elke cm² te benutten!

Die optimalisering van de ruimte onder het schuine dak liet bovendien nog genoeg plaats over voor een bed of sofa zodat de ruimte een gezellige kamer kon worden.  

Kasten die zich aanpassen aan de ruimte en niet omgekeerd

Marc & Victoria zijn heel blij dat ze voor maatwerk hebben gekozen en zo hun zolder naar hun wensen konden inrichten. Het “voor-na” resultaat getuigt van een geslaagde make-over.

“Wat ons echt aansprak bij Camber was dat we konden rekenen op een service van a tot z. Van het ontwerp tot de plaatsing dachten ze na hoe we deze moeilijke ruimte op een intelligente manier konden inrichten en elke beschikbare cm² konden benutten.”

Er werd gekozen om twee bureaus te plaatsen tegenover de ramen met uitzicht op de tuin. Daarnaast werd bij de trap een knus en open leeshoekje gecreëerd om de ruimte wat af te sluiten en alle lievelingsboeken een plekje te geven.

Ook andere praktische en esthetische details werden niet over het hoofd gezien. De klanten kozen bijvoorbeeld voor neutrale kleuren zoals wit om de ruimte groter te laten lijken. Ze opteerden tevens voor een tip-on open- en sluitsysteem om deze nieuwe leefruimte een strakkere look te geven.

En dat is nog niet alles! De ledverlichting knipt aan zodra de kastdeur wordt geopend en de lades bestaan uit compartimenten zodat alle bureau accessoires een overzichtelijk opbergplekje hebben.

Hebt u ook kamers onder het dak die u graag maximaal wilt benutten? Volg dan het voorbeeld van Marc en Victoria en neem contact op met Camber voor onze oplossingen op maat!

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Lees ook
Bekijk alle artikelen